Een ontspannen en sportieve vakantie met de fiets

Fietsen is een goede lichaamsbeweging en als je dit iedere dag doet, is dat zeer gunstig voor je conditie. Je zou het echter nog een stapje verder kunnen brengen, namelijk op vakantie gaan op de fiets. Dit kun je doen omdat je fietsen gewoon erg leuk vindt, maar je kunt het ook als een sportieve uitdaging zien. Welke reden je ook hebt, een fietsvakantie is fantastisch.

De natuur dichtbij
Als je op de fiets door het landschap rijdt, ben je dichterbij de natuur dan wanneer je dit doet vanuit de beslotenheid van een auto. Doordat fietsen over het algemeen langzamer gaat dan wanneer je met de auto voorbij zoeft, zie je veel meer onderweg. De prachtige vlinders op de bloemen langs de kanten van de weg, hertjes aan de rand van het bos of precies dat ene vogeltje wat je nog niet eerder hebt gezien. Ook de weerelementen zijn een deel van jouw vakantie. De wind in je haren, een regenbui waarbij je zo snel mogelijk je regenkleding aan probeert te trekken of juist een heerlijke dag in het zonnetje. Je maakt deel uit van het grotere geheel waardoor je een fietsvakantie heel intens kunt beleven.

Bezienswaardigheden
Terwijl je rondfietst kom je veel bezienswaardigheden tegen. Je kunt hier makkelijk even bij stilstaan om vervolgens weer rustig je reis te vervolgen. Ook in de steden is het mogelijk alles te zien en voor je gevoel deel uit te maken van die stad. In sommige oude steden is het verboden daar met de auto te komen, maar met de fiets kun je er prima naartoe. Je bent mobiel en mist niets van de prachtige omgeving.

Fietskarretje
Tijdens een vakantie op de fiets kan je de benodigde spullen in speciale fietstassen stoppen en zelf een rugtas op doen, maar als je ene lange tocht maakt kan dit erg vervelend zijn. Een fietskarretje kan hierin uitkomst bieden. Je hebt geen zware last op je rug en je bent nog steeds net zo mobiel als zonder karretje. Als je echter voor de sportiviteit een fietsvakantie doet, zou je ook iemand kunnen regelen die met de auto jouw spullen van bestemming naar bestemming rijdt, zodat jij zo licht mogelijk kunt reizen.

Is Madeira een leuke bestemming

Je vakantie doorbrengen op Madeira of te wel bloemeneiland is zeker goed te doen. In twee weken heb je een goed beeld van Madeira. Het is een relaxt eiland en behoort van oorsprong tot Portugal. Het ligt 1000 km zuidelijker in de Atlantische oceaan. Het heeft een eigen cultuur maar de Portugese invloed is overal te zien.

Heeft Madeira zandstranden
Zandstranden op Madeira zijn er niet wel kiezelstranden, daarom vindt je geen massatoerisme op Madeira en blijft het eiland gezellig en vriendelijk. Voor jong en oud, voor sportieve en minder sportieve vakantiegangers is er genoeg te beleven. Als je echt wil liggen op een zandstrand kun je een veerboot nemen naar een naastliggend eiland. Hier kun je terecht voor een dag zonnebaden en zwemmen.
Wat is er te doen
In Funchal, de hoofdstad kun je gezellig winkelen, eten en op een terras zitten in de altijd aanwezige zonneschijn. De temperatuur op Madeira schommelt tussen de 17 en 22 graden. Dat is een heerlijke temperatuur. Er zijn diverse historische gebouwen zowel in Funchal als op het eiland zelf. Ook in de avond uren kun je heerlijk vertoeven op de terrasjes. Net als in Portugal wordt er laat gegeten door de bewoners en vaak buiten de deur, daarom blijft het levendig.

Wat kan je als natuurliefhebber vinden op Madeira
Ben je een natuurliefhebber of een fervent wandelaar, dan is Madeira zeker een bezoek waard. Langs de levada’s, dit zijn irrigatiekanalen, ooit aangelegd om het zuiden van water te voorzien lopen voetpaden bedoeld voor het onderhoud van de levada’s. Deze voetpaden mag je als toerist bewandelen, al of niet met een gids. Je loopt langs steile helling, ravijnen en watervallen, soms moet je zelfs onder een waterval door. Aan de noordkant zie je spectaculaire rotspartijen. Steile rotsen en woeste baaien. Bovenop de hoogste berg, de Pico Ruivo,  die het eiland splitst is een National Park, hier zijn wandelpaden aangelegd.

Waarom heet het Bloemeneiland
Madeira heet geen bloemeneiland voor niets. De meest exotische bloemen die je in Nederland alleen in kassen tegenkomt, vindt je daar in het wild. Bijna als onkruid staan ze langs de kant van de weg. Ook kanaries vliegen in het wild rond.

Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is een van de bekendste steden van Duitsland. In en rond de stad is natuurlijk erg veel te beleven en zijn er enkele unieke trekpleisters voor toeristen. In dit artikel bespreken we tien enorm interessante en mooie locaties die je zeker bezocht moet hebben wanneer je in Berlijn op bezoek bent.

1. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een voormalige controlepost bij de Berlijnse Muur. Deze controlepost is jarenlang de enige doorgang voor buitenlanders om in Oost-Berlijn te komen. Dit was echter niet voor iedereen mogelijk.

2. Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van meest herkenbare landmerken van Berlijn en misschien wel heel Europa. Het is de laatste nog staande toren die vroeger diende als toegangspoort tot Berlijn.

3. Alexanderplatz

Het Alexanderplatz is een groot plein / verkeersknooppunt in het oostelijke deel van Berlijn. Dagelijks komen hier rond de 300.00 bezoekers.

4. Berlijnse Muur

Het meest bekende symbool van de koude oorlog is de Berlijnse Muur. Tijdens de koude oorlog hield de muur oost en west Berlijn gescheiden.

5. Fernsehturm

Vlakbij Alexanderplatz staat de Fernsehturm, deze toren is met zijn 368 meter hoogte het hoogste gebouw in Berlijn. Op een hoogte van 203 meter bevindt zich een uitzichtplatform en daarboven een ronddraaiend restaurant.

6. Gendarmenmarkt

Ook vlakbij Alexanderplatz ligt het Gendarmenmarkt plein. Gezien als één van de mooiste plekken in Berlijn. Er bevinden zich twee identieke kerken aan weerzijden van het plein.

7. Holocaust monument

2711 betonblokken vormen gezamenlijk het Holocaust monument ter nagedachtenis van de Jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog.

8. Gedächtniskirche

In het stadsdeel Charlottenburg staat deze kerk die in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd is. Alleen de hoogste toren van de oorspronkelijke kerk staat nog overeind.

9. Museuminsel

Het Museuminsel is een deel van het eiland in de rivier de Spree die midden door de stad loopt. Op het eiland bevinden zich vijf museums die zeker allemaal het bezoeken waard zijn.

10. Reichstag

Het Reichstag is het huidige parlementsgebouw van Duitsland. Dit gebouw is al jaren het centrum van de macht in Duitsland.

Creditcard mee op vakantie?

Het hebben van een creditcard is makkelijk omdat alle aankopen dan direct verzekerd zijn en je hier verder niet druk over hoeft te maken. Daarnaast zijn er ook landen waar alles met een creditcard wordt gedaan, een voorbeeld van zo een land is Amerika waar bijna een pakje boter nog betaald wordt met de “pas”.

Waarom is de creditcard zo populair?

Bedrijven die betaald worden met de creditcard zijn er zo zeker van dat de betaalde producten ook echt betaald worden en dat de betaler hier niet onderuit kan. Dit betekend dat de winkelier/hotelier verzekerd is van zijn/haar geldt waardoor deze geen debiteuren risico loopt. Het betalen met de “pas” heeft nog een voordeel dat de eigenaar niet met veel contant geld te maken krijgen in zijn bedrijf.

Is de creditcard duur?

Het gebruik van een Creditcard kost geld. Het pinnen van geld kunt u net als in Nederland doen bij de bank welke hiervoor een bedrag van uw rekening af zal schrijven als opname kosten, deze kosten komen bovenop het opgenomen bedrag. Het betalen met een creditcard is (bijna) altijd duur dan de “gewone” betaal pas.
De kosten van betalen met de betaalpas liggen rond 1% van het betaalde bedrag en bij een creditcard loopt dit snel op richting de 1,5% of nog meer. Het opnemen van geld is nog duurder voor de betaalpas kost dit vaak 2,25 + 1% toeslag over het gepinde bedrag en voor de creditcard is dit bijna 2 keer zo duur.

 

creditcard

Uitgaanscentrum in Berlijn

Het uitgaanscentrum in Berlijn is de grootste van Europa. Opzicht is dat ook niet zo gek eigenlijk. Na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn opgedeeld in twee gedeeltes, Oost- en West Berlijn.

Berlijn na de Koude Oorlog

Na ruim veertig jaar apart van elkaar geleefd te hebben, werd in 1989 de muur afgebroken en werden de twee Berlijns in 1990 weer als één Berlijn herenigd. Intussen had West Berlijn zich heel anders ontwikkeld als Oost Berlijn. Het westelijke gedeelte van de stad was helemaal hersteld van de oorlog en was economisch enorm sterk geworden. Het Oosten van Berlijn was eigenlijk nog redelijk in puin van de Slag om Berlijn die in 1945 uitgevochten is. Overal zaten nog kogelgaten in van de slag in het oostelijke gedeelte van de stad.

Toen de hereniging in 1990 definitief werd, snakten de inwoners van Berlijn weer naar de gezelligheid en de sfeer die de stad had in de jaren ’20 van diezelfde eeuw. Vanaf toen is het centrum van Berlijn omgetoverd tot uitgaanscentrum.

Uitgaan voor de Berlijners zelf

Veel locaties zijn niet te herkennen als uitgaansgelegenheid in Berlijn, veel uitgaansgelegenheden liggen meer aan de rand van de stad. Daar gaan voornamelijk de autochtone Berlijners heen. Deze uitgaansgelegenheden zijn ook bijna niet herkennen. Ook zijn deze clubs ‘mobiel’, dat wil zeggen wat vandaag in is, kan morgen ook alweer uit zijn. Vaak kennen taxi chauffeurs en hotel receptionisten wel de trends die in zijn in het uitgaansleven van Berlijn.

Uitgaan in het centrum van Berlijn

In het centrum van Berlijn komen meer toeristen, daar zijn dan ook voornamelijk de grotere clubs en kroegen die heel commercieel zijn en toeristisch zijn. Bekende gebieden om uit te gaan in het centrum van Berlijn zijn onder andere de Oranienburgstrasse, Hackescher Markt, Kürfürsterdamm en de omgeving hiervan, Kollwitzplatz en wat minder bekend zijn de Prenzlauer Berg, de wijk Friedrichshain, Nollendorfplatz en de omgeving hiervan en Oranienstrasse.

Nollendorfplatz is bekend als de homescene van Berlijn. Hier zijn ook de grootste discotheken van Berlijn. Dit plein ligt in het noordpunt van het district Tempelhof-Schöneberg in het voormalige stadsdeel Schöneberg. de Bülowstrasse en de Kleistrasse komen uit op dit plein.

Olympiastadion Berlin

Het Olympiastadion is een gebouw uit de jaren ’30 in het westen van Berlijn. Dit is een unieke ervaring waar je zeker een dag vrij voor moet nemen om alles te bezoek. Het is zeker de moeite waard om dit te doen, want het is werkelijk waar prachtig. Tot het complex behoren ook het Sportforum, Olympisch Hockeystadion, Olympisch zwembad, Reitstadion, de Waldbühne en het Maifeld met de beroemde klokkentoren.

Eerder stond op deze plek het Duitse Stadion, maar die voldeed niet aan de eissen en is gesloopt in 1916. Voor de Olympische Spelen van 1936 moest men sowieso een nieuw stadion bouwen. Dit stadion is gebouwt en bied plek voor 100.000 personen. Het stadion is tussen 1934 en 1936 gebouwd door architect Werner March. Het stadion is geopend op 1 augustus 1936, daarmee werden ook de Olympische Spelen geopend van dat jaar.

De onderste helft van het stadion is ingegraven, de bovenste ring komt dus nog wel boven de grond uit. De pilaren om het complex heen zijn eigenlijk Jugendstil pilaren, maar op advies van Albert Speer zijn ze versierd door zware, massieve sierlijsten.

In 1974 werd het stadion gedeeltelijk overdekt voor het WK voetbal. In 2004 is de renovatie gedeeltelijk afgerond voor het WK voetbal wat in 2006 ook plaats zou vinden in Duitsland. Tegenwoordig voetbalt Hertha BSC in dit stadion, die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Ook speelt Berlin Thunder er regelmatig wedstrijden in de European-NFL League. Het Olympiastadion is ook de vaste plaats van de DFB-pokal finale. In 2015 vind de finale van de UEFA Champions League plaats. Tegenwoordig bied het plaats voor 75.000 man, dit komt door de renovatie van het stadion.

Stedentrips

Stedentrips

Stedentrips zijn een geliefde invulling voor weekendjes weg. Een stedentrip varieert meestal van 3 tot 5 dagen. Geliefde locaties voor stedentrips zijn: London, Amsterdam, Barcelona, madrid en parijs.
Tijdens een stedentrip worden veelal de bezienswaardigheden van de stad bekeken. Naast bezienswaardigheden bekijken mensen de stad, de cultuur en mensen die er wonen. Mensen zoeken de beste deals voor stedentrips vaak online en boeken deze waar deze het voordeligste is. Eenmaal op bestemming gaan mensen vaak uit eten en genieten ze van het avond leven in de stad.