Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is een van de bekendste steden van Duitsland. In en rond de stad is natuurlijk erg veel te beleven en zijn er enkele unieke trekpleisters voor toeristen. In dit artikel bespreken we tien enorm interessante en mooie locaties die je zeker bezocht moet hebben wanneer je in Berlijn op bezoek bent.

1. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een voormalige controlepost bij de Berlijnse Muur. Deze controlepost is jarenlang de enige doorgang voor buitenlanders om in Oost-Berlijn te komen. Dit was echter niet voor iedereen mogelijk.

2. Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van meest herkenbare landmerken van Berlijn en misschien wel heel Europa. Het is de laatste nog staande toren die vroeger diende als toegangspoort tot Berlijn.

3. Alexanderplatz

Het Alexanderplatz is een groot plein / verkeersknooppunt in het oostelijke deel van Berlijn. Dagelijks komen hier rond de 300.00 bezoekers.

4. Berlijnse Muur

Het meest bekende symbool van de koude oorlog is de Berlijnse Muur. Tijdens de koude oorlog hield de muur oost en west Berlijn gescheiden.

5. Fernsehturm

Vlakbij Alexanderplatz staat de Fernsehturm, deze toren is met zijn 368 meter hoogte het hoogste gebouw in Berlijn. Op een hoogte van 203 meter bevindt zich een uitzichtplatform en daarboven een ronddraaiend restaurant.

6. Gendarmenmarkt

Ook vlakbij Alexanderplatz ligt het Gendarmenmarkt plein. Gezien als één van de mooiste plekken in Berlijn. Er bevinden zich twee identieke kerken aan weerzijden van het plein.

7. Holocaust monument

2711 betonblokken vormen gezamenlijk het Holocaust monument ter nagedachtenis van de Jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog.

8. Gedächtniskirche

In het stadsdeel Charlottenburg staat deze kerk die in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd is. Alleen de hoogste toren van de oorspronkelijke kerk staat nog overeind.

9. Museuminsel

Het Museuminsel is een deel van het eiland in de rivier de Spree die midden door de stad loopt. Op het eiland bevinden zich vijf museums die zeker allemaal het bezoeken waard zijn.

10. Reichstag

Het Reichstag is het huidige parlementsgebouw van Duitsland. Dit gebouw is al jaren het centrum van de macht in Duitsland.