Creditcard mee op vakantie?

Het hebben van een creditcard is makkelijk omdat alle aankopen dan direct verzekerd zijn en je hier verder niet druk over hoeft te maken. Daarnaast zijn er ook landen waar alles met een creditcard wordt gedaan, een voorbeeld van zo een land is Amerika waar bijna een pakje boter nog betaald wordt met de “pas”.

Waarom is de creditcard zo populair?

Bedrijven die betaald worden met de creditcard zijn er zo zeker van dat de betaalde producten ook echt betaald worden en dat de betaler hier niet onderuit kan. Dit betekend dat de winkelier/hotelier verzekerd is van zijn/haar geldt waardoor deze geen debiteuren risico loopt. Het betalen met de “pas” heeft nog een voordeel dat de eigenaar niet met veel contant geld te maken krijgen in zijn bedrijf.

Is de creditcard duur?

Het gebruik van een Creditcard kost geld. Het pinnen van geld kunt u net als in Nederland doen bij de bank welke hiervoor een bedrag van uw rekening af zal schrijven als opname kosten, deze kosten komen bovenop het opgenomen bedrag. Het betalen met een creditcard is (bijna) altijd duur dan de “gewone” betaal pas.
De kosten van betalen met de betaalpas liggen rond 1% van het betaalde bedrag en bij een creditcard loopt dit snel op richting de 1,5% of nog meer. Het opnemen van geld is nog duurder voor de betaalpas kost dit vaak 2,25 + 1% toeslag over het gepinde bedrag en voor de creditcard is dit bijna 2 keer zo duur.

 

creditcard