Een ontspannen en sportieve vakantie met de fiets

Fietsen is een goede lichaamsbeweging en als je dit iedere dag doet, is dat zeer gunstig voor je conditie. Je zou het echter nog een stapje verder kunnen brengen, namelijk op vakantie gaan op de fiets. Dit kun je doen omdat je fietsen gewoon erg leuk vindt, maar je kunt het ook als een sportieve uitdaging zien. Welke reden je ook hebt, een fietsvakantie is fantastisch.

De natuur dichtbij
Als je op de fiets door het landschap rijdt, ben je dichterbij de natuur dan wanneer je dit doet vanuit de beslotenheid van een auto. Doordat fietsen over het algemeen langzamer gaat dan wanneer je met de auto voorbij zoeft, zie je veel meer onderweg. De prachtige vlinders op de bloemen langs de kanten van de weg, hertjes aan de rand van het bos of precies dat ene vogeltje wat je nog niet eerder hebt gezien. Ook de weerelementen zijn een deel van jouw vakantie. De wind in je haren, een regenbui waarbij je zo snel mogelijk je regenkleding aan probeert te trekken of juist een heerlijke dag in het zonnetje. Je maakt deel uit van het grotere geheel waardoor je een fietsvakantie heel intens kunt beleven.

Bezienswaardigheden
Terwijl je rondfietst kom je veel bezienswaardigheden tegen. Je kunt hier makkelijk even bij stilstaan om vervolgens weer rustig je reis te vervolgen. Ook in de steden is het mogelijk alles te zien en voor je gevoel deel uit te maken van die stad. In sommige oude steden is het verboden daar met de auto te komen, maar met de fiets kun je er prima naartoe. Je bent mobiel en mist niets van de prachtige omgeving.

Fietskarretje
Tijdens een vakantie op de fiets kan je de benodigde spullen in speciale fietstassen stoppen en zelf een rugtas op doen, maar als je ene lange tocht maakt kan dit erg vervelend zijn. Een fietskarretje kan hierin uitkomst bieden. Je hebt geen zware last op je rug en je bent nog steeds net zo mobiel als zonder karretje. Als je echter voor de sportiviteit een fietsvakantie doet, zou je ook iemand kunnen regelen die met de auto jouw spullen van bestemming naar bestemming rijdt, zodat jij zo licht mogelijk kunt reizen.