Is Madeira een leuke bestemming

Je vakantie doorbrengen op Madeira of te wel bloemeneiland is zeker goed te doen. In twee weken heb je een goed beeld van Madeira. Het is een relaxt eiland en behoort van oorsprong tot Portugal. Het ligt 1000 km zuidelijker in de Atlantische oceaan. Het heeft een eigen cultuur maar de Portugese invloed is overal te zien.

Heeft Madeira zandstranden
Zandstranden op Madeira zijn er niet wel kiezelstranden, daarom vindt je geen massatoerisme op Madeira en blijft het eiland gezellig en vriendelijk. Voor jong en oud, voor sportieve en minder sportieve vakantiegangers is er genoeg te beleven. Als je echt wil liggen op een zandstrand kun je een veerboot nemen naar een naastliggend eiland. Hier kun je terecht voor een dag zonnebaden en zwemmen.
Wat is er te doen
In Funchal, de hoofdstad kun je gezellig winkelen, eten en op een terras zitten in de altijd aanwezige zonneschijn. De temperatuur op Madeira schommelt tussen de 17 en 22 graden. Dat is een heerlijke temperatuur. Er zijn diverse historische gebouwen zowel in Funchal als op het eiland zelf. Ook in de avond uren kun je heerlijk vertoeven op de terrasjes. Net als in Portugal wordt er laat gegeten door de bewoners en vaak buiten de deur, daarom blijft het levendig.

Wat kan je als natuurliefhebber vinden op Madeira
Ben je een natuurliefhebber of een fervent wandelaar, dan is Madeira zeker een bezoek waard. Langs de levada’s, dit zijn irrigatiekanalen, ooit aangelegd om het zuiden van water te voorzien lopen voetpaden bedoeld voor het onderhoud van de levada’s. Deze voetpaden mag je als toerist bewandelen, al of niet met een gids. Je loopt langs steile helling, ravijnen en watervallen, soms moet je zelfs onder een waterval door. Aan de noordkant zie je spectaculaire rotspartijen. Steile rotsen en woeste baaien. Bovenop de hoogste berg, de Pico Ruivo,  die het eiland splitst is een National Park, hier zijn wandelpaden aangelegd.

Waarom heet het Bloemeneiland
Madeira heet geen bloemeneiland voor niets. De meest exotische bloemen die je in Nederland alleen in kassen tegenkomt, vindt je daar in het wild. Bijna als onkruid staan ze langs de kant van de weg. Ook kanaries vliegen in het wild rond.